Simpo postigao dogovor sa bankama, ponovo pokreće proizvodnju!

Izvor: Press, 26.Jul.2014, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simpo postigao dogovor sa bankama, ponovo pokreće proizvodnju!

Ugovor je potpisan sa mogućnošću produženja važenja do 31. decembra ove godine, a reguliše mirovanje svih dospelih rata kredita, kamata i ostalih naknada koje Simpo duguje bankama.
Na osnovu potpisanog ugovora banke će povući blokadu tekućeg računa Simpa i njegovih povezanih društava, a to isto će uraditi i Poreska uprava nakon donošenja zaključka Vlade, precizira Disić u izjavi Tanjugu.
Ugovor o mirovanju duga prvi je i veliki korak u pravcu konsolidacije Simpa koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << će omogućiti da u septembru otpočne proizvodnja u značajnijem obimu, objašnjava Disić i dodaje da će ugovor važiti kad ga verifikuje Vlada Srbije što se očekuje na jednoj od narednih sednica.
Dospele rate kredita, kamate i ostale bankarske naknade su 11.000.000 evra. U periodu mirovanja Simpo će se sa svakom bankom uz posredovanje neke od nezavisnih konsultantskih kuća, dogovoriti o odgovarajućem grejs periodu i o novim uslovima otplate kredita, precizirao je Disić.

Uslov za potpisivanje ugovora o mirovanju duga, prema njegovim rečima, bio je da Simpo dostavi bankama, ali i ministarstvima plan poslovne konsolidacije i predlog za održivo poslovanje kompanije.
Naš plan poslovne konsolidacije predviđa da postepeno do kraja ove godine uđemo u potpuno korišćenje kapaciteta, a to znači da plasman robe u decembru bude pet miliona evra, navodi Disić.
Plan između ostalog podrazumeva i da do kraja godine Simpo počne da ostvaruje rezultate koji će omogućiti održivo tržišno poslovanje i već 2016. pozitivan saldo, pa i značajniji dobitak.
Dug Simpa za neisplaćene poreze i doprinose koje će država preuzeti na sebe kada postane većinski vlasnik kompanije iznosi 5,7 milijardi dinara. Kompanija Simpo zapošljava 4.413 ljudi.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.