Simović: Nažalost, u toj grupi još nema Srbije

Izvor: B92, 28.Maj.2020, 16:29

Simović: Nažalost, u toj grupi još nema Srbije

Potpredsednik Vlade Crne Gore Milutin Simović izjavio je da će zadržati kriterijum za otvaranje granica do 25 aktivnih slučajeva na 100.000 stanovnika.

Prema njegovim rečima, Srbija još nije na listi tih zemalja.

Simović je u parlamentu rekao da je primarni interes očuvanje života i zdravlja građana.

On je rekao da je već dobio tabelu država koje pripadaju toj grupi, dodajući da su one brojne.

"Nažalost, u toj grupi još nema Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kažem nažalost, verujući i nadajući se da će brzo doći, zato što je to odnos države prema prijateljskoj i susednoj državi, i zato što je to i ekonomska potreba Crne Gore", istakao je Simović.

On je poručio da je "sve ovo prolazno", a da će neraskidive veze sa Srbijom ostati.

Zvanični Beograd je oštro negodovao zbog odluke vlasti u Podgorici o otvaranju granica. Srbija je dan nakon odluke vlade Crne Gore odlučila da zabrani sletanje aviona crnogorske nacionalne avio-kompanije na beogradski aerodrom, a zvanično je saopšteno da to nije recipročna mera.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ostaje zabrana za građane Srbije: Podgorica otvara granicu kad se smanji broj obolelih

Izvor: Večernje novosti, 28.Maj.2020

Srbija još nije u grupi zemalja koja ima odgovarajući procenat zaraženih građana za popuštanje mera na granicama, ali se nadamo da će taj trenutak brzo doći - kaže potpredsednik Vlade Crne Gore Milutin Simović, potpredsednik Vlade Crne Gore i predsednik Nacionalnog koordinacionog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.