Sijarto protiv sankcija: Bez stabilne Srbije nema stabilnog Zapadnog Balkana

Izvor: B92, 06.Okt.2023, 17:31

Sijarto protiv sankcija: "Bez stabilne Srbije nema stabilnog Zapadnog Balkana"

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je da se njegova zemlja protivi sankcijama Srbiji i istakao da sankcije ne doprinose rešavanju krize.

"Uvođenje sankcija ne šteti samo onima protiv kojih se uvode sankcije, već i onima koji ih uvode. Tako je i sa sankcijama Rusiji. One su štetnije za nas, nego za Ruse, pa zašto da uvodimo sankcije zemlji koja igra ključnu ulogu u čitavom regionu?", rekao je Sijarto za albanski javni servis RTSH.

On je poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bez stabilne Srbije, nema ni stabilnog Zapadnog Balkana i pozvao da se, umesto uvođenja sankcija, ponovo pokrene dijalog.

Istakao je da Mađarska smatra da treba voditi dijalog sa liderima Zapadnog Balkana.

"Mislim da je napredak koji su ostvarili premijer Rama i predsednik Vučić kroz svoj odnos bio impresivan i nadam se da će oba lidera i obe zemlje dalje graditi čvrsto prijateljstvo Srbije i Albanije. Ovo snažno prijateljstvo moglo bi da posluži kao dobra osnova za dalji razvoj Zapadnog Balkana", rekao je šef mađarske diplomatije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Budimpešta protiv sankcija Beogradu

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Okt.2023

BUDIMPEŠTA - Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je danas da se njegova zemlja protivi uvođenju sankcija Srbiji, jer ne doprinose rješavanju krize.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.