Sijarto: Ostojićeve reči se ne mogu uzeti za ozbiljno

Izvor: RTS, 21.Sep.2015, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sijarto: Ostojićeve reči se ne mogu uzeti za ozbiljno

Reči ministra unutrašnjih poslova države čiji se imigracioni sistem raspao za samo jedan dan, ne mogu da budu uzete za ozbiljno, izjavio šef mađarske diplomatije Peter Sijarto, komentarišući primedbe hrvatskog ministra policije Ranka Ostojića na račun postupanja Mađarske prema migrantima.
Mađarski ministar spoljnih poslova je, istovremeno, uputio pitanje Ostojiću kako je Hrvatska mogla da padne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na "šengenskom testu" za samo jedan dan, prenosi Tanjug.

Ostojić je ranije rekao da Mađarska, kroz koju je ka Zapadu prošlo najmanje pola miliona ljudi, što neregistrovano što registrovano, ne treba Hrvatskoj da deli lekcije.
Sijarto kaže da je Mađarska prihvatila od početka godine više od 210.000 ilegalnih migranata, pružila im lekarsko zbrinjavanje i registrovala većinu njih kako nalažu propisi Evropske unije.
Mađarski ministar je rekao da je razlog zbog kog je mali broj migranata registrovan taj što su odbili da sarađuju sa mađarskim vlastima.
"Hrvatska je posle jednog dana saopštila da nije u stanju da registruje migrante i napustila saradnju sa Evropom", rekao je Sijarto.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.