Sijarto: Milanović nas napada, a Hrvatska nespremna za izbjeglice

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Sep.2015, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sijarto: Milanović nas napada, a Hrvatska nespremna za izbjeglice

BUDIMPEŠTA - Mađarski šef diplomatije Peter Sijarto kritikovao je u Beogradu premijera Milanovića i zamjerio mu zbog prijašnjih izjava u kojima je, kako kaže, oštro napadao Mađarsku jer je dešavanja u Mađarskoj usporedio “s najmračnijim istorijskom događajima u 20. vijeku, što je neprihvatljivo”.

“Milanović je napao Mađarsku jer se navodno nismo na pravi način odnosili prema migrantima, a i uprkos navodnim pripremama u Hrvatskoj se juče urušio sistem za prihvat >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << migranata. Bilo bi bolje da je hrvatski premijer iskoristio vrijeme, koje je utrošio za napad na Mađarsku, da njegova zemlja izdrži još dva dana val migranata”, poručio je mađarski šef diplomtije.

Sijarto je ocijenio kako je vlada u Zagrebu trenutno obuzeta prvozom izbjeglica do mađarske granice umjesto da im osigura smještaj i odgovarajuću brigu.

“Koja je to evropska solidarnost”, upitao je mađarski ministar, istakavši kako se Hrvatska ne pridržava pravila, te da izbjeglice potiče na krivično djelo jer  to ilegalni prelazak upravo i jeste.

Ukazujući na namjere vlade u Zagrebu da zemlju uvede u Šengenski system, mađarski šef diplomatije poručio je da će se “Hrvatska, ako želi postati dio Šengenske zone, morati još jako dugo pripremati za to”.

(index.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.