Sigurna kuća

Izvor: TvojPortal.com, 27.Dec.2011, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sigurna kuća

/press online/ Zoran Živković, bivši slučajni premijer, živi na oprezu. Koliko se da razumeti, spava kao zec, otvorenih očiju. Nedavno u jednom intervjuu reče kako od ljudi iz vrha vlasti čuje da će on - Z. Ž. biti srpski Sanader. Njegovi strahovi da bi ga vlast mogla upakovati kao „srpskog Sanadera", što je postalo sinonim za kriminalca u odelu visokog državnog službenika, možda su osnovani. Po njegovim ranijim priznanjima, živeo je kao revolucionar skromnog imovinskog stanja. Danas >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << je veoma situiran čovek.


U pomenutom intervjuu bivšeg premijera, uz strahove o sanaderizaciji stoji i najava da se vraća u visoku politiku, iako je ranije tvrdio da to neće činiti. Navodno, brinu ga sudbina Srbije i budućnost Demokratske stranke, kao i velika nesposobnost Borisa Tadića da vodi zemlju. Teško se, pak, oteti utisku da njegova namera da se vrati u visoku politiku ne korespondira direktno s opštim uverenjem da su tamo svi manje-više u sigurnoj kući.
Najava gospodina Živkovića da će Srbiju i Demokratsku stranku vratiti na „pravi put" siguran je znak da se u Srbiji još dugo ništa neće menjati. Pomenuti čovek bio je na vlasti, pokazao je šta zna i oteran s visokih pozicija u „žutom preduzeću" demokratskom voljom svojih partijaca. Gospodin Živković je zasigurno u pravu, u svim strankama u vlasti i opoziciji ima zaštićenih. Zbog toga je u Srbiji već dugo prisutna teza kako joj je preko potreban srpski Sanader. Slažem se, potreban je. Ali prebacivanje celokupne krivice na pleća jednog čoveka je samo zapretavanje stvarnosti. Broj velikih krivaca je pozamašan.
Srbiji, odnosno Borisu Tadiću, nije potreban srpski Sanader samo zbog toga da bi on, odnosno DS značajno podigli rejting uoči izbora. Srbiji je potrebna nova državna filozofija, ne samo obračun sa svim baronima koji su na ministarskim i drugim funkcijama zaradili bogatstvo, nego mnogo šta još. Ko smogne hrabrosti da osmisli i primeni već poznatu filozofiju vođenja državnih poslova ući će u istoriju i daće šansu Srbiji.
a

KOMENTAR DANApress onlineĐOKO KESIĆ

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.