Si: Pucate sebi u nogu

Izvor: B92, 06.Apr.2023, 17:53

Si: Pucate sebi u nogu

Kineski predsednik Si Đinping u razgovoru sa Ursulom fon der Lajen odbacio je očekivanja da njegova zemlja pristane na kompromis i ustupke u vezi sa Tajvanom.

On je istakao da svako ko tako razmišlja "puca sebi u nogu", preneo je Tass.

Si je naglasio da je tajvansko pitanje u centru suštinskih interesa Кine, izvestio je Sputnik.

"Vlada Кine i kineski narod nikada se neće složiti sa onima koji se bave spekulacijama oko pitanja jedne Кine", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik.

Podseća se da su tenzije, kada je reč o Tajvanu, u odnosima između Vašingtona i Pekinga postale izraženije nakon posete predsednice Predstavničkog doma američkog Кongresa Nensi Pelosi početkom avgusta 2022. godine.

Ubrzo nakon toga, kineska vojska je počela vazdušne i pomorske vojne vežbe u blizini Tajvana i probna lansiranja konvencionalnih projektila u moru istočno od tog ostrva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Si Đinping Ursuli fon der Lajen: Svako ko misli da će Kina pristati ustupke u vezi sa Tajvanom puca sebi u nogu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2023

Kineski predsednik Si Đinping u razgovoru sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen odbacio je kao "nerealne snove" sva očekivanja da njegova zemlja pristane na kompromis i ustupke u vezi sa Tajvanom, objavila je glavna kineska televizija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.