Severna Koreja potpisala: Neće napadati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja potpisala: Neće napadati

SINGAPUR - Severna Koreja potpisala je danas sporazum o nenapadanju sa Asocijacijom zemalja jugoistočne Azije (ASEAN), na marginama regionalnog foruma ove asocijacije, posvećenog bezbednosti u Aziji, koji se održava u Singapuru.

Dokument su potpisali ministri inostranih poslova 10 zemalja članica Burma, Brunei, Kambodža, Filipini, Indonezija, Laos, Malezija, Singapur, Tajland i Vjetnam.

Severna Koreja je 15. zemlja izvan ASEAN-a koja potpisuje ovakav ugovor. Američki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << državni sekretar Kondoliza Rajs, koja je učestvovala u radu foruma, izjavila je da Pjongjang mora da prihvati jači mehanizam verifikacije nuklearnih aktivnosti.

Rajsova se juče pridružila ministrima Južne Koreje, Rusije, Kine i Japana u "neformalnim" razgovorima sa ministrom inostranih poslova Severne Koreje na marginama konferencije ASEAN-a.

Državni sekretar SAD je izjavila novinarima posle završetka razgovora da "Severna Koreja nema iluzija o tome da je lopta u njenom dvorištu i da svi smatraju da mora odgovoriti, i to pozitivno, na verifikaciju".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.