Optužnica zbog poziva na silovanje srpskih žena i dece

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2020, 18:58

Optužnica zbog poziva na silovanje srpskih žena i dece

Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo je danas optužnicu protiv šestorice mladića koji su u junu istakli transparent sa pozivom na silovanje srpskih žena i dece.

Optužnica tereti jednog 21-godišnjaka, trojicu 20-godišnjaka i dvojicu 22-godišnjaka, saopštilo je Državno tužilaštvo (DORH), prenosi portal index.hr.

Oni se terete da su se 11. juna oko 21 sat sastali sa više nepoznatih osoba, a nakon što je prethodno prvooptuženi napravio transparent >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji "podstiče nasilje i mržnju prema pripadnicima jedne nacionalne manjine u RH". Na transparentu je, inače, u poslednjoj reči bilo stilizovano slovo "U".

Optužnica navodi da su šestorica optuženih, zajedno s drugim nepoznatim osobama, "motivisani netrpeljivošću prema pripadnicima druge nacionalne manjine i u nameri da kod drugih osoba izazovu nasilne oblike ponašanja, netrpeljivost i prezir prema osobama druge nacionalnosti", uz zapaljene baklje, istakli transparent . Tom prilikom su i glasno uzvikivali reči koje pozivaju na nasilje i mržnju.

Državno tužilaštvo je predložilo da šestorici opstuženih bude produžen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, a koji im je ranije određen rešenjem istražnog sudije.

Prema fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, optuženi su u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu istakli transparent sa pozivom na silovanje srpskih žena i dece, uz isticanje slova "U". Fotografiju transparenta na društvenim mrežama objavilo je Srpsko narodno vijeće.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužnica zbog poziva na silovanje srpskih žena i dece

Izvor: B92, 27.Jul.2020

Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv šestorice koji su u junu istakli transparent sa pozivom na silovanje srpskih žena i dece...Optužnica tereti jednog 21-godišnjaka, trojicu 20-godišnjaka i dvojicu 22-godišnjaka, saopštilo je Državno tužilaštvo (DORH), prenosi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.