Izvor: Kurir, 11.Jun.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest radnika poginulo na radnom mestu

RIM, 11. juna (Tanjug) - Šest radnika stradalo je danas od otrovnih isparenja dok su radili u kompleksu za prečišćavanje vode na Siciliji. Nesreća se desila u gradiću Mineo, 35 km od Katanije, dok su radnici čcistili filter, javila je nacionalna agencija ANSA. Ministar za društveno staranje Mauricio Sakoni predložio je, povodom nesreće, da se sutra održi hitan sastanak predstavnika sindikata i poslodavaca o bezbednosti na radu. U poslednjih sedam meseci u Italiji se desilo pet ozbiljnih nesreća na radu koje su odnele više života.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Italija: Stradalo šest radnika

Izvor: B92, 12.Jun.2008, 03:37

Rim -- Šestorica radnika poginula su dok su radili u rezervoaru za čišćenje vode u sicilijanskom gradu Mineo, nedaleko od Katanije, saopštile su lokalne vlasti... Italijanski predsednik Đorđo Napolitano izrazio je žaljenje zbog pogibije radnika na Siciliji i zatražio strožu kontrolu sigurnosnih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.