Izvor: B92, 12.Jun.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Stradalo šest radnika

Rim -- Šestorica radnika poginula su dok su radili u rezervoaru za čišćenje vode u sicilijanskom gradu Mineo, nedaleko od Katanije, saopštile su lokalne vlasti.

Italijanski predsednik Đorđo Napolitano izrazio je žaljenje zbog pogibije radnika na Siciliji i zatražio strožu kontrolu sigurnosnih mera za radnike. Šef vatrogasne službe u Kataniji Salvatore Spano izjavio je TV stanici Skaj TG24 da je za sada nejasno šta je uzrokovalo smrt radnika.

Mediji navode >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su dve hipoteze u opticaju - da su se radnici ugušili od otrovnih gasova ili da su stradali od udara struje.

Brojni političari već duže vode kampanju za bezbednija radna mesta, međutim, i sami radnici se često ne pridržavaju mera zaštite i ne nose šlemove, sigurnosne pojaseve ili maske za lice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.