Šešelj traži izuzeće Harhofa: Danac je pristrasan, osuđuje samo Srbe i to drakonski!

Izvor: Press, 01.Jul.2013, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj traži izuzeće Harhofa: Danac je pristrasan, osuđuje samo Srbe i to drakonski!

Šešelj smatra da sudija Harhof nije nepristrasan i neutralan i da je iz njegovih prethodnih presuda jasno "da ne krije sklonost da uvek osuđuje samo Srbe i to drakonski", saopštila je Srpska radikalne stranka čiji je Šešelj lider.

SRS navodi i da je razlog za podnosenje zahteve to što je u danskim novinama "Berlingske" od 6. juna ove godine objavljeno pismo sudije Harkofa.

Ta stranka navodi u saopštenju i da Harhof u tom pismu upoređuje neuporedivo: >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << presude hrvatskim generalima i presude Srbima, navodnim učesnicima udruženog zločinačkog poduhvata".

SRS navodi i da njihov lider "11 godina piše i govori o dvostrukim standardima tog suda i to mnogo opširnije i preciznije od nekoliko fraza iznetih u pismu Harhofa pa opravdano sumnja u njegove dobre namere".

Radikali navode i da je Harkof sudio, kao član pretresnog ili žalbenog veća u predmetima Fatmira Limaja, Nasera Orića, Sefera Halilovića, Rasima Delića, Miće Stanišića, Stojana Župljanina i Dragomira Miloševića.
"Pregledom ovih presuda jasno je da sudija Harkof ne krije sklonost da uvek osuđuje samo Srbe i to drakonski", smatra Šešelj, navodi se u saopstenju.

Šešelj, koji se tribunalu predao 2003, optužen je za progone na političkoj, rasnoj ili verskoj osnovi, nehumana dela, ubistvo, mučenje, okrutno postupanje, razaranje u BiH, Hrvatskoj i na području Vojvodine u Srbiji.

Pretresno veće Haškog tribunala je za 30. oktobar zakazalo izricanje prvostepene presude lideru Šeselju, tužilac je zatražio kaznu od 28 godina zatvora, a optuženi, koji se sam brani, oslobađajuću presudu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.