Šešelj predlaže: Legiji ponuditi nagodbu i pomilovanje jer ON ZNA SVE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2018, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj predlaže: Legiji ponuditi nagodbu i pomilovanje jer ON ZNA SVE!

"Ulemek može biti veoma velika pomoć državi, a ne može da slaže jer nadležni već dosta znaju"

Lider SRS Vojislav Šešelj traži od nadležnih državnih organa da naprave nagodbu sa Miloradom Ulemekom Legijom, bivšim komandantom JSO osuđenim na 40 godine zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića.

Pročitajte i:

Šešelj, koji je protekle sedmice posetio Legiju i Zvezdana Jovanovića u požarevačkoj "Zabeli" i dobio od njih punomoćje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ih zastupa i izdejstvuje reviziju suđenja, kaže da je njima dvojici sve namešteno. On poručuje i da Ulemeku treba oprostiti deo kazne ukoliko pristane da otkrije sve o atentatu na Đinđića, ali i da rasvetli druge najkrupnije zločine.

Šef radikala tvrdi da je prikupio mnogo argumenata i dokaza o nameštenom suđenju Legiji i Zvezdanu.

- Sledeći potez jeste da podnesemo zahtev za reviziju postupaka. Sakupili smo dosta argumenata i javnost treba da upoznamo sa njima. Kod Zvezdana je najjači argument to da su mu iznudili potpis na izdiktiranom priznanju. Što se tiče Legije, postoji ogroman broj pojedinosti o kojima ćemo upoznati javnost. Njemu treba ponuditi nagodbu - rekao je Šešelj.

Lider radikala je onda i objasnio u čemu bi se sastojala nagodba.

- Legija bi trebalo da kaže sve što zna o Đinđićevom ubistvu, da pomogne da se rasvetle sve okolnosti tog, ali i drugih velikih zločina. Zauzvrat, treba da dobije pomilovanje od države i da bude pušten na slobodu pre isteka kazne - ističe Šešelj.

Vojislav Šešelj dodaje i da Ulemek zna mnogo toga o ubistvima Ivana Stambolića, Slavka Ćuruvije, kao i atentatima na Vuka Draškovića u Budvi i ubistvu funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali.

- Legija zna mnogo važnih stvari. Mislim da sve treba da se ispita, svaka njegova reč... Država treba da donese poseban zakon koji bi Legiji omogućio da bude pušten pre isteka pune kazne, ali samo u slučaju da potpuno sarađuje. Ulemek može biti veoma velika pomoć državi, a ne može da slaže jer nadležni već dosta znaju - podvlači Šešelj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.