Sertić: Nelikvidnost i dalje preti

Izvor: RTS, 25.Nov.2014, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertić: Nelikvidnost i dalje preti

Nelikvidnost koja se iz privrede prelila u bankarski sektor jedan je od najozbiljnih problema sa kojima smo suočeni, upozorava ministar privrede Željko Sertić. Sporazumno finansijsko restrukturiranje firmi jedan je od alata za rešavanje tog problema, rekao je Sertić u Privrednoj komiri Srbije.

Kako prenosi Fonet, govoreći na otvaranju konferencije o sporazumnom finansijskom restrukturiranju privrednih društava, Sertić je ocenio da je taj projekat izuzetno važan i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dodao da je potrebno posebnu pažnju posvetiti malim i mikro preduzećima.

Ministarstvo privrede radi na izmenama zakona o privrednim društvima, ulaganjima i stečaju, a vrlo brzo će pred Skupštinom biti i zakon o planiranju i izgradnji, rekao je Sertić.

Šef kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj Mateo Patrone je istakao da je potreban efikasan pravni okvir i novi način restrukturiranja preduzeća.

Treba da se usredsredimo na rešavanju platnog bilansa banaka i restrukturiranju firmi, da bismo sačuvali njihovu sposobnost da nastave rad i sačuvaju radna mesta, rekao je Patrone.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novi način restruktuiranja

Izvor: Capital.ba, 26.Nov.2014, 08:12

BEOGRAD, Ministarstvo privrede Srbije  radi na izmjenama zakona o privrednim društvima, ulaganjima i stečaju. Nelikvidnost koja se iz privrede prelila u bankarski sektor je jedan od najozbiljnih problema sa kojima smo suočeni, a sporazumno finansijsko restrukturiranje firmi je jedan od alata za rješavanje...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.