Serija Sablja o atentatu na Zorana Đinđića nagrađena na Kanskom festivalu

Izvor: VOA, 11.Apr.2024, 14:11

Serija "Sablja" o atentatu na Zorana Đinđića nagrađena na Kanskom festivalu

KAN, FRANCUSKA — Serija "Sablja" o atentatu na srpskog premijera Zorana Đinđića nagrađena je na Kanskom festivalu za najbolju glumačku interpretaciju čitavog ansambla, javila je Radio-televizija Srbije. Glumci Milica Gojković i Lazar Tasić primili su nagradu i u ime čitave ekipe serije se zahvalili žiriju i rekli da su počastvovani prestižnim priznanjem. "Takva je privilegija i čast biti ovde večeras sa vama i primiti nagradu ispred Majkla Daglasa", našalila se glumica Gojković na bini sale Limijer. "Sablja" je jedna od osam serija iz celog sveta koje su odabrane za glavnu takmičarsku selekciju Kanskog festivala, a u ponedeljak su prikazane prve dve epizode serije, koje su naišle na odlične reakcije publike i kritičara, navodi RTS. Početak prikazivanja ovog političkog trilera - kako je serija opisivana - najavljivan je u februaru, ali je to odloženo zbog najave učešća na filmskom festivalu. U tekstu su korišćeni materijali agencije FoNet i Radio-televizije Srbije.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

TV serija o ubistvu srpskog premijera Zorana Đinđića nagrađena u Kanu

Izvor: Danas, 11.Apr.2024

Serija „Sablja"nagrađena je na Kanskom festivalu za najbolju interpretaciju cele glumačke ekipe, ali još nije prikazana u Srbiji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.