Selaković sa predsednicima komora Srbije,Beograda i Vojvodine

Izvor: Press, 01.Nov.2014, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković sa predsednicima komora Srbije,Beograda i Vojvodine

Ministar pravde Nikola Selaković nalazi se na sastanku sa predstavnicima advokature u Advokatskoj komori Srbije, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde.
Sa ministrom razgovaraju predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Ðorđević, Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić i Advokatske komore Vojvodine Srđan Sikimić.

Sastanak, koji se održava iza zatvorenih vrata, je počeo u 15 >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i 30 u prostorijama AKS.

Advokati su ranije danas saopštili da nastavljaju sa obustavom rada koja traje već 53 dana, jer tvrde da predloženim izmenama zakona koje u ponedeljak treba da razmatra parlament, nisu ispunjeni njihovi zahtevi u vezi sa nadležnostima javnih beležnika kod ugovora o prometu nepokretnosti.

Vlada Srbije je u četvrtak usvojila Predlog Ministarstva pravde za izmene Zakona o javnom beležništvu i Zakona o prometu nepokretnosti kojima se ukida ekskluzivnost javnih beležnika za sastavljanje ugovora o prometu nepokretnosti.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez dogovora Selakovića i advokata

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Nov.2014

Sastanak ministra pravde Nikole Selakovića i predstavnika advokature završen je bez dogovora, večeras oko pola devet, rečeno je agenciji Beta u Advokatskoj komori Srbije...Iz Komore je nakon petočasovnih pregovora saopšteno da je dijalog bio "iskren i sadržajan", i da će se razgovori u cilju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.