Izvor: RTS, 30.Okt.2020, 09:16

Selaković sa Čen Bo: Obogaćivanje svestranog strateškog partnerstva

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković primio je ambasadorku Narodne Republike Kine u Republici Srbiji Čen Bo.
Ambasadorka Čen je uputila srdačne čestitke ministru Selakoviću povodom stupanja na dužnost ministra spoljnih poslova Republike Srbije i izrazila uverenje da će i na novoj dužnosti, kao i do sada, novoimenovani šef srpske diplomatije nastaviti da pruža izuzetan doprinos daljem unapređenju ukupnih odnosa između Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i NR Kine.

"Uz srdačne pozdrave ministra spoljnih poslova Vang Jia, uručila je čestitku, koju je, povodom stupanja na novu dužnost, ministru Selakoviću uputio državni savetnik i ministar spoljnih poslova NR Kine Vang Ji, na čemu je ministar Selaković posebno zahvalio, podsećajući na otvoreni poziv za posetu kineskog ministra inostranih poslova Srbiji", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.
U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo povodom izvanrednih ukupnih odnosa između Republike Srbije i Narodne Republike Kine i spremnost za dalje obogaćivanje svestranog strateškog partnerstva.
Konstatovano je da je, uprkos pandemiji kovida-19, dodatno unapređena saradnja dve zemlje i očuvan kontinuitet političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.
Selaković je čestitao Kini na uspešnoj borbi protiv kovida-19 i ponovio zahvalnost na ukupnoj pomoći Vlade NR Kine, kineskih provincija i kompanija, a posebno ogromnoj pomoći kineskog naroda Srbiji.
Razmenjena su mišljenja o unapređenju ukupne saradnje, intenziviranjem političkog dijaloga i razmenom poseta na visokom i najvišem političkom nivou i ponovljena je uzajamna podrška u pitanjima od nacionalnog interesa za dve strane.
Dogovoreno je dalje intenziviranje saradnje u okviru inicijative "Pojas i put", kao i mehanizma saradnje Kina-CIEZ (17+1), kojima naša strana pridaje veliki značaj.
Izraženo je obostrano zadovoljstvo uzlaznim trendom ekonomskih odnosa dve zemlje i ukazano na postojanje značajnih potencijala za njihovo dalje intenziviranje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković sa Čen Bo o saradnji Srbije i Kine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2020

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković primio je ambasadorku Kine Čen Bo, koja mu je čestitala na novoj dužnosti i poručila da je uverena da će, kao i do sada, nastaviti da pruža izuzetan doprinos unapređenju ukupnih odnosa Srbije i Kine...Uz pozdrave ministra spoljnih poslova Vang Jia, uručila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dačič i Čen Bo o jačanju parlamentarne saradnje Srbije i Kine

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Okt.2020

Predsednik Skupštine Ivica Dačić primio je danas ambasadorku Kine u Srbiji Čen Bo koja mu se zahvalila na ličnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa Srbije i Kine u periodu dok je obavljao posao šefa diplomatije i izrazila uverenje da će odlična saradnja biti nastavljena na novoj funkciji,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.