Selaković sa Čen Bo o saradnji Srbije i Kine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2020, 09:20

Selaković sa Čen Bo o saradnji Srbije i Kine

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković primio je ambasadorku Kine Čen Bo, koja mu je čestitala na novoj dužnosti i poručila da je uverena da će, kao i do sada, nastaviti da pruža izuzetan doprinos unapređenju ukupnih odnosa Srbije i Kine.

Uz pozdrave ministra spoljnih poslova Vang Jia, uručila je čestitku, koju je, povodom stupanja na novu dužnost, ministru Selakoviću uputio državni savetnik i ministar spoljnih poslova NR Kine Vang Ji, na čemu je Selaković posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zahvalio, podsećajući na otvoreni poziv za posetu kineskog ministra inostranih poslova Srbiji.

Kako prenosi ministarstvo u saopštenju, u razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo povodom izvanrednih ukupnih odnosa između Srbije i Kine i spremnost za dalje obogaćivanje svestranog strateškog partnerstva.

Konstatovano je da je, uprkos pandemiji kovid-19, dodatno unapređena saradnja dve zemlje i očuvan kontinuitet političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

Selaković je čestitao Kini na uspešnoj borbi protiv kovid-19 i ponovio zahvalnost Kine na ukupnoj pomoći Vlade NR Kine, kineskih provincija i kompanija, a posebno ogromnoj pomoći kineskog naroda Srbiji.

Razmenjena su mišljenja o unapređenju ukupne saradnje, kroz intenziviranje političkog dijaloga i razmenu poseta na visokom i najvišem političkom nivou i ponovljena je uzajamna podrška u pitanjima od nacionalnog interesa za dve strane.

Dogovoreno je dalje intenziviranje saradnje u okviru inicijative "Pojas i put", kao i mehanizma saradnje Kina-CIEZ ("17+1"), kojima naša strana pridaje veliki značaj.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo uzlaznim trendom ekonomskih odnosa dve zemlje i ukazano na postojanje značajnih potencijala za njihovo dalje intenziviranje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.