Selaković o novom ZKP u Kragujevcu

Izvor: B92, 20.Sep.2013, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković o novom ZKP u Kragujevcu

Kragujevac -- Ministar pravde Nikola Selaković je u Kragujevcu sa nosiocima pravosudnih funkcija razgovarao o početku primene novog Zakona o krivičnom postupku.

Selaković je, nakon posete Apelacionom sudu u Kragujevcu, izjavio da taj sud mora imati adekvatan smeštaj.

"Pronalaženjem adekvatnog smeštaja stvorićemo uslove kako bi sudije i tužioci mogli da rade na mnogo bolji i efikasniji način", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Selaković.

Na sastanku sa nosiocima pravosudnih funkcija bilo je reči i o jačanju tužilačke i sudijske infrastrukture, kao i o Nacrtu zakona o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava koji bi uskoro trebalo da se nađe pred Vladom Srbije.

"Indentifikovani su mnogi problemi sa kojima se suočavaju nosioci pravosudnih funkcija, kao i sudovi i tužilaštva u kojima rade", rekao je Selaković i naglasio da je Apelacioni sud u Kragujevcu u protekle četiri godine radio u teškim uslovima.

On je istakao da uslovi u kojima su pravosudne institucije do sada radile pokazuju da pre četiri godine država nije potpuno spremno ušla u spovođenje reforme pravosuđa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Selaković o primeni novog Zakona

Izvor: B92, 21.Sep.2013, 12:31

Beograd -- Ministar pravde Nikola Selaković rekao je da će država pronaći mehanizam da se istražnim sudijama omogući da budu birani za zamenike javnih tužilaca...Zamenici javnih tužioca od 1. oktobra preuzimaju vođenje istrage od sudija..."U sklopu razgovora koji se tiču otpočinjanja tužilačke...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.