Selaković: Akcija ROSU za cilj ima širenje straha

Izvor: N1 televizija, 23.Nov.2018, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Akcija ROSU za cilj ima širenje straha

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da akcija specijalne jedinice ROSU u Severnoj Mitrovici ima za cilj širenje straha i zastrašivanje srpskog naroda i ocenio da akcija nema veze sa istragom za ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

"Naši organi takođe sprovode istražne radnje, znaju šta se dešava, prate svaku izjavu i papir. U tim izjavama i papirima nema ničega i to odgovorno tvrdim. Mi bismo bili presrećni da se otkriju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ubice Ivanovića, ali ovo je zamena teza", kazao je Selaković za RTS.

On je rekao da je suština u tome da Priština sprovodi ucenjivačku politiku i da se to vidi uvođenjem taksi za proizvode iz Srbije i BiH, kao i po izjavi premijera Kosova Ramuša Haradinaja da neće smanjiti takse, dok Beograd ne prizna nezavisnost Kosova.

"Sve što se radi je da se izazove naša nesmotrena i nepažljiva rekacija koja bi bila iskorišćenja za neke protivmere prema nama", kazao je Selaković.

On je istakao da će država zaštiti srpski narod na Kosovu vođenjem odgovorne politike i nenasedanjem na provokacije.

"Ne smemo da nasedamo na provokacije, ovo je igra živaca, hod po tankoj liniji", ocenio je Selaković i dodao da je Kfor "izgubio kredibilitet" .

On nije želeo da iznese detalje sa sastanka koji je predsednik Aleksandar Vučić imao jutros sa predstavnicima policije, vojske i bezbednosnih službi.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posle jasnih poruka od Mogerini i Hana, juče potpuno drugačija izjava, a danas EU - ćuti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2018

Srbija se ponaša odgovorno, Srbija ima ozbiljno, odgovorno mudro rukovodstvo, a građani moraju da znaju da je situacija izuzetno teška, izjavio je danas generalni sekretar Predsedništva Srbije Nikola Selaković...Upitan da li je moguće da dođe do rata, nakon što je Priština uvela takse od 100...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.