Seksualno zlostavljanje i muzika: Raspao se bend The Posies posle optužbi za seksualni napad

Izvor: B92, 26.Okt.2021, 21:26

Seksualno zlostavljanje i muzika: Raspao se bend The Posies posle optužbi za seksualni napad

Navodi su se pojavili u istraživačkom izveštaju radio stanice KUOW iz Sijetla objavljenom u ponedeljak.

Kultni nezavisni sastav The Posies raspao se pošto je nekoliko žena optužilo pevača Kena Stringfeloa za seksualno neprimereno ponašanje.

Jedna žena optužila je muzičara da ju je prisilio na seks u muškom toaletu; druga tvrdi da je bila u zlostavljačkoj vezi sa njim od 2017. godine.

Treća je izjavila da ju je Stringfelou ugrizao, ostavivši tragove, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da se jednom probudila i zatekla ga kako ima seks s njom protiv njene volje.

On je kategorički negirao ove navode, rekavši: "Izričito se protivim nasilju."

"Nikad ne bih poželeo da naudim nekome sa kim sam u vezi - seksualno ili bilo kako drugačije", rekao je on u saopštenju.

"Uzajamni dobrovoljni pristanak bio je osnov svake moje seksualne veze i nasilje nikad nije bilo deo nijedne od tih veza. To prosto nisam ja kao osoba koja poštuje žene."

Tri žene koje su istupile sa navodima protiv Stringfeloua upoznale su se ovog leta, saopštio je KUOW, i odlučile da ispričaju priče u nadi da bi "druge žene mogle da prepoznaju znake zlostavljanja u vlastitim vezama".

Radio stanica je saopštila da je intervjuisala 20 ljudi i istražila medicinske kartone, mejlove i tekstove kako bi potvrdila navode žena.

Među njima je bila i Kristin Čembers, muzičarka koja je bila u otvorenoj vezi sa pevačem.

Ona je navela da joj muzičar prišao na žurki 2015. i zavukao ruku pod njenu haljinu.

Ona mu je rekla da je nedavno imala medicinski zahvat i da joj je lekar naložio da se suzdrži od seksa.

Nepokoleban, on ju je uvukao u kupatilo, gurnuo na pod, svukao joj donji veš i nasilno se upustio u seks s njom, tvrdila je ona.

"Grizao me je", rekla je ona za KUOW. "Bilo je veoma bolno."

Druga žena, Kristi Huok, takođe je optužila pevača da ju je grizao, "čitavom dužinom ruke", dok se vozila kući sa koncerta.

Narednog jutra, probudila se na to da muzičar ima seks s njom protiv njene volje, tvrdila je ona.

Treća žena koja je iznela optužbe, Holi Nikson, ušla je u vezu sa njim pošto su se udružili da zajedno snime album.

Dok su bili na turneji po Americi, veza je postala "dramatična, zlostavljačka i destruktivna" i okončala se kad ju je naterao da abortira, navela je ona.

KUOW je razgovarao i sa nekoliko drugih žena - među njima je i Kim Vornik, bivša supruga Stringefeloa - koje su rekle da on nije bio zlostavljački nastrojen prema njima.

"Nikad me nije ni takao, ali kad se sve sabere i oduzme, bilo je grozno - usled svega što sam morala da trpim zbog njegovih neverstava", rekla je Vornik, basistikinja u sijetlskom pank bendu Fastbacks.

"Nikad se ne udajte za muškarca zbog njegovog glasa."

Stringfelou je odgovorio na navode pisanim saopštenjem u kom je rekao: "Nikad se nisam upuštao ni u šta nastrano, ni u šta grubo."

"Doživeo sam ekstremno nasilje iz prve ruke kao tinejdžer. Osetljiv sam na agresiju i to je nešto što ne podnosim u svojoj blizini.

Izrazito se protivim nasilju. Ne želim da povredim nikoga, nikada."

U zajedničkom saopštenju sa njegovom aktuelnom ženom Dominik dodao je da je incident koji je opisala Kristin Čembers bio uzajamno dobrovoljan.

"Tokom godina Ken je imao dobrovoljne seksualne veze pune poštovanja prema drugim ženama, pa i onima koje su iznele ove optužbe", napisali su njih dvoje.

"Naša otvorena veza davala mu je prostor da to radi."

Pogledajte video kako muzika može da bude prečica u pronalaženju partnera

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Seksualno zlostavljanje i muzika: Raspao se bend The Posies posle optužbi za seksualni napad

Izvor: Radio 021, 26.Okt.2021

Navodi su se pojavili u istraživačkom izveštaju radio stanice KUOW iz Sijetla objavljenom u ponedeljak.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.