Sejdinović: Nerazumna i duboko zabrinjavajuća presuda NIN-u

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jan.2017, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sejdinović: Nerazumna i duboko zabrinjavajuća presuda NIN-u

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović ocenio je danas da je nerazumna i duboko zabrinjavajuća presuda nedeljniku NIN, po tužbi ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

On je rekao i da je ta presuda "u suprotnosti za evropskom sudskom praksom i konceptom medijskih sloboda" i da "šalje jasnu poruku da je vlast u potpunosti instrumentalizovala pravosuđe za ostvarenje svojih autoritarnih ciljeva".

"Predlažem kolegama >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << iz NIN-a da iskoriste sve pravne lekove, a sigurno je da ce ova presuda biti ponistena pred Evropskim sudom za ljudska prava, ako dođe do njega", naveo je Nedimović.

Prema njegovim rečima, ta presuda najavljuje još gore vreme za medije i novinare.

"Brzina kojom je presuda doneta podseća na dane kada je Vučić bio ministar informisanja i kada su novinari i mediji kažnjavani preko noći, neki mediji ugašeni, a Slavko Ćuruvija ubijen", rekao je predsednik NDNV.

Stefanović je dobio tužbu koju je podneo protiv NIN-a, zbog teksta "Nebojša Stefanović, glavni fantom iz Savamale", kojom taj nedeljnik kao kaznu treba da plati 300.000 dinara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Nerazumna i duboko zabrinjavajuća presuda NIN-u"

Izvor: B92, 04.Jan.2017

Beograd -- Predsednik NDNV Nedim Sejdinović navodi da je nerazumna i duboko zabrinjavajuća presuda NIN-u po tužbi ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića...On je rekao i da je ta presuda "u suprotnosti za evropskom sudskom praksom i konceptom medijskih sloboda" i da "šalje jasnu poruku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.