Šef policije zapretio, premijer negirao; Nećemo slati vojsku

Izvor: B92, 03.Feb.2022, 23:13

Šef policije zapretio, premijer negirao; Nećemo slati vojsku

Kamiondžije su blokirale brojne saobraćajnice, zaustavljen je saobraćaj glavnog grada Kanade, sada se oglasio premijer.

Kanadska vlada ne planira da pošalje vojnike da se bave protestom kamiondžija zbog obavezne vakcinacije, a koji je zaustavio saobraćaj u centru Otave, izjavio je danas kanadski premijer DŽastin Trudo.

Više od 200 kamiona i drugih vozila blokiralo je puteve u centru glavnog grada od prošlog petka u protestu bez presedana po kanadskim standardima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preneo je Rojters.

Šef gradske policije, koji je na udaru zbog pasivnog odgovora policajaca, rekao je juče da upotreba vojske postoji kao opcija.

"Mora se biti veoma, veoma oprezan pre nego što se uputi vojska u situacijama u kojima su angažovani Kanađani. To nije nešto o čemu trenutno razmišljamo. Nema govora o slanju vojske", rekao je Trudo novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.