Šef nemačke kancelarije za informacionu bezbednost kod Zehofera zbog hakerskog napada

Izvor: Beta, 06.Jan.2019, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef nemačke kancelarije za informacionu bezbednost kod Zehofera zbog hakerskog napada

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer pozvao je na raport šefa Savezne kancelarije za informacionu bezbednost Arnea Šenboma povodom hakerskog napada na stotine nemačkih političara i poznatih ličnosti čiji su lični podaci objavljeni na internetu.Zehofer je za list Zidojče cajtung rekao da je Šenboma pozvao na razgovor u ponedeljak, da planira da se sastane i sa šefom savezne kriminalističke policije Holgerom Minhom, i da će javnost o tome obavestiti tokom nedelje, prenosi Asošiejted pres.Nekoliko poslanika kritikovalo je Šenbomovu agenciju što nije obavestila parlament čim je saznala za mogući hakerski napad početkom decembra.Lični podaci i dokumenti oko 1.000 nemačkih političara i istaknutih ličnosti, uključujući kancelarku Angelu Merkel, objavljivani su na internetu od 20. decembra.Ogromna količina podataka koju su hakeri objavili na internetu odnosi se na privatnu korespondenciju stotina političara na svim nivoima, ali i nekih popularnih javnih osoba i novinara.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nemačka: Policija pretresla stan "svedoka" sajbernapada

Izvor: B92, 07.Jan.2019, 15:19

Berlin -- Nemačka policija pretresla je stan osobe koju je opisala kao "svedoka" sajbernapada koji se dogodio u petak u Nemačkoj...U tom napadu su objavljeni lični podaci i fotografije više od 1.000 nemačkih političara, istaknutih novinara i drugih ličnosti...U saopštenju se navodi da je izvršen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.