Šef kabineta Navaljnog: Nemamo informaciju o smrti; advokat ide ka zatvoru

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 14:21

Šef kabineta Navaljnog: Nemamo informaciju o smrti; advokat ide ka zatvoru

Šef kabineta ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog saopštio je da oni još uvek nemaju zvaničnu informaciju da je on umro u zatvoru.

Leonid Volkov je dodao da se saopštenje Regionalne kazeno-popravne službe može protumačiti i kao "priznanje da su oni namerno ubili Navaljnog".

Druga članica njegovog tima Kira Jarmiš saopštila je da je advokat Alekseja Navaljnog krenuo put zatvora u kom je on umro i da će obavestiti javnost čim budu imali nove informacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Za to vreme istražne vlasti u Rusiji saopštile su da su pokrenuli istragu o okolnostima smrti Alekseja Navaljnog.

"Istražno odeljenje Istražnog komiteta Rusije organizovalo je proveru smrti Navaljnog u popravnoj koloniji broj 3. U skladu sa zakonom utvrđenom procedurom, sprovodi se skup istražnih i operativnih mera u cilju utvrđivanja svih okolnosti incidenta", navodi se u saopštenju.

Podsetimo, ruski opozicionar Aleksej Navaljni umro je danas u zatvoru, saopštilo je Regionalno odeljenje kazneno-popravne službe.

"Dana 16. februara ove godine, u popravnoj koloniji broj 3, osuđenik Navaljni A. A. se posle šetnje osećao loše, ubrzo je izgubio svest. Odmah su stigli medicinski radnici iz ustanove i pozvana je ekipa hitne medicinske pomoći", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su lekari pokušali da ga reanimiraju, ali da, nažalost, nisu uspeli da ga spasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.