Sećanje na užas u Dobrovoljačkoj ulici

Izvor: TvojPortal.com, 03.Maj.2011, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećanje na užas u Dobrovoljačkoj ulici

(vesti online) "Dva pokretna vozila neprijatelja uništiti, spremiti zapaljive smese i sve spalite", bilo je naređenje pre 19 godina, koje su preko radija dobile ''Zelene beretke'' i mudžahedini pred napad i hladnokrvno ubijanje pripadnika JNA 3. maja 1992. u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.


Pošto je vojska JNA uhapsila Aliju Izetbegovića po dolasku iz Lisabona na aerodromu u Sarajevu, general Milutin Kukanjac dogovorio se sa prvim komandantom UNPROFOR-a Luisom Mekenzijem >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << da vojska pusti na slobodu Izetbegovića u zamenu za bezbedan odlazak JNA iz Sarajeva. Izetbegović je, kako piše banjalučki ''Novi reporter'', lično obećao da će konvoj vojnika moći bezbedno da napusti Sarajevo. Nažalost, to su bila lažna obećanja.Ostatak vesti procitajte na linku

sarajevoDobrovoljačka ulicagodišnjicaBIHgenocidmasakrizetbegovicganicazas

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.