Scenska atrakcija Gregorian  u Beogradu 2.aprila

Izvor: Blic, 22.Jan.2013, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Scenska atrakcija "Gregorian" u Beogradu 2.aprila

Britansko-nemačka muzičko scenska atrakcija „Gregorian“ održaće koncert u beogradskom Sava centru, 2. aprila, u okviru svetske turneje na kojoj promovišu novi album „Epic Chants“.

Biće to njihov drugi nastup u Srbiji, nakon što su pre dve godine, na istom mestu pobrali ovacije u prepunoj dvorani. Ovoga puta, „Gregorian“ najavljuju potpuno novi koncert sa još impresivnijom scenskom postavkom i sopstvenom produkcijom, jer je novi album “Epic Chants” inspirisan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << muzičkim hitovima iz blokbastera kao što su “Titanik”, “Džejms Bond”, “Notting Hill”, “Betmen Zauvek”, “Gospodar prstenova” i drugi.

Popularni hor u pratnji vrhunskih muzičara i veoma složene produkcije, kao planetarno atraktivnu celinu, osmislio je Frenk Peterson, tvorac i osnivač grupe „Enigma“, ali i producent istaknutih umetnika kao što su Plasido Domingo, Ofra Haza, Sara Brajtman, Andrea Bočeli i brojni drugi.

Nakon nekoliko desetina miliona prodatih albuma sa „Enigmom“, pre nepune dve decenije Peterson osniva hor odeven u odore monaha koji izvodi bezvremenske pop i rok hitove u gregorijanskom kanonskom pevanju, praćen efektnom kostimografijom, scenografijom i filmski preciznim nastupom. „Gregorian“ predvodi solistkinja Amelija Brajtmen, sestra Sare Brajtmen, dok će se publici u Beogradu predstaviti i nova solistkinja Eva Mali.

Ulaznice se prodaju na blagajnama Sava centra, Doma omladine i širom Srbije po cenama od 2.200, 2.600 i 2.900 dinara.

Povezane vesti: Veče modernog džeza na letnjoj sceni "Olimpa"

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gregorian ponovo u Beogradu

Izvor: Danas, 22.Jan.2013

Britansko-nemačka scenska atrakcija Gregorian održaće veliki koncertni spektakl u beogradskom Sava centru 2. aprila u okviru svetske turneje kojom promovišu istoimeni novi album "Epic Chants". Biće to njihov drugi nastup u Srbiji, nakon što su pre dve godine, na istom mestu pobrali ovacije u prepunoj...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.