Britansko-nemačka scenska atrakcija Gregorian održaće veliki koncertni spektakl u beogradskom Sava centru 2. aprila u okviru svetske turneje kojom promovišu istoimeni novi album „Epic Chants“. Biće to njihov drugi nastup u Srbiji, nakon što su pre dve godine, na istom mestu pobrali ovacije u prepunoj dvorani. Ovog puta Gregorian najavljuju potpuno novi koncert sa još impresivnijom scenskom postavkom i sopstvenom produkcijom. Ulaznice se prodaju na blagajnama Sava centra, Doma omladine i širom Srbije u prodajnoj mreži Eventima po cenama od 2.200, 2.600 i 2.900 dinara.


Popularni hor u pratnji vrhunskih muzičara i veoma složene produkcije, kao planetarno atraktivnu celinu, osmislio je Frenk Peterson, tvorac i osnivač grupe Enigma, ali i producent istaknutih umetnika kao što su Plasido Domingo, Ofra Haza, Sara Brajtman, Andrea Bočeli i brojni drugi. Nakon nekoliko desetina miliona prodatih albuma sa Enigmom, pre nepune dve decenije Peterson osniva hor koji izvodi bezvremenske pop i rok hitove u gregorijanskom kanonskom pevanju, praćen efektnom kostimografijom, scenografijom i filmski preciznim nastupom. Gregorian predvodi solistkinja Amelija Brajtmen, sestra Sare Brajtmen, dok će se publici predstaviti i nova solistkinja Eva Mali.

Njihov prvi album iz serijala „Masters of Chant“ ostvario je platinasti tiraž u nekoliko evropskih zemalja, a svaki od narednih osam „poglavlja“ ostvario je jednak uspeh. Izvođenje najvećih hitova grupa Led Zeppelin, The Beatles, Metallica, New Order, U2, Green Day i brojnih drugih u jedinstvenim aranžmanima ovom sastavu donelo je veliki uspeh kod publike, zbog čega na ovoj turneji sviraju preko 100 koncerata u nekim od najvećih arena i dvorana u Evropi. Aktuelni, 12. po redu studijski album „Epic Chants“ donosi neke od najvećih pesama iz blokbastera kao što su „Gospodar prstenova“, „Betmen“, „Titanik“, „Džems Bond“ i drugi. Sudeći po tehničkom rajderu grupe Gregorian, publika u Sava centru, pored poznatih pop i rok hitova, zaista i može da očekuje muzičko-filmska predstava, sa insertima iz filmova koji pojačavaju snagu pesama koje su za njih pisane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari