Sazvan hitan sastanak Saveta bezbednosti UN

Izvor: B92, 12.Maj.2021, 08:11

Sazvan hitan sastanak Saveta bezbednosti UN

Njujork -- Savet bezbednosti Ujedinjenih Nacija održaće danas hitan sastanak posvećen eskalaciji napetosti između Izraelaca i Palestinaca

Vest je objavila ruska agencija Tass, pozivajući se na svoje izvore iz SB UN.

Kako se navodi, konsultacije su zakazane za 9:00 po lokalnom vremenu u Njujorku gde se nalazi sedište UN.

Članice Saveta bezbednosti UN nisu uspele da usklade tekst dokumenta o ovom pitanju tokom konsultacija u ponedeljak, a prema navodima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ruske agencije, ni na današnjoj sednici verovatno neće uspeti da usvoji zajedničku rezoluciju ili saopštenje.

Neprijateljstva između Izraela i Hamasa eskalirala su danas sa najmanje 35 ubijenih u Gazi i pet u Izraelu. Palestinske snage ispalile su stotine raketa na Izrael, koji je izveo jake vazdušne napade na Pojas Gaze.

Ovo je najozbiljnija konfrontacija između Izraela i militantne organizacije Hamas od 2019. godine i izazvana je sukobima Palestinaca i izraelske policije u i oko džamije Al Aksa u Jerusalimu.

Situacija u Jerusalimu je bila napeta tokom trajanja Ramazanskog posta, zbog najavljenog prisilnog iseljavanja Palestinaca iz njihovih domova u istočnom Jerusalimu. (Kraj)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HITAN SASTANAK Ujedinjene nacije danas zasedaju zbog ESKALACIJE sukoba između Izraela i Palestine

Izvor: Blic, 12.Maj.2021

Savet bezbednosti Ujedinjenih Nacija (SB UN) održaće danas hitan sastanak posvećen eskalaciji napetosti između Izraelaca i Palestinaca, javlja ruski TAS S pozivajući se na neimenovani izvor iz SB UN.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.