Savremena nastava po metodi staroj  više od 130 godina

Izvor: Blic, 14.Sep.2009, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savremena nastava po metodi staroj više od 130 godina

Presecanjem vrpce i javnim časom za ugledne zvanice u Novom Beogradu je, uz podršku Američke privredne komore, otvoren drugi „Berlitz" centar za učenje stranih jezika.

Na adresi Vladimira Popovića 44, ovaj centar svetskog renomea je i najmoderniji Berlitz centar u Evropi. Ima osam moderno opremljenih učionica koje mogu da usluže i do 100 polaznika po jednom terminu.

Otvarajući prostor, Kameron Verker, trgovinski ataše ambasade SAD u Beogradu, naglasio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << značaj edukativne metode koje još davne 1878. godine ustanovio Makismilijan D. Berlic, po kojoj se danas uči u više od 50 zemalja širom sveta.

Direktorka i vlasnica frašize „Berlitza" Mikela Bernaca kaže da kapaciteti na lokaciji škole u Avalskoj ulici, koja postoji od 2004. nisu bili dovoljni za sve zainteresovane.

-. Razlog za veliku popularnost je „Berlitzov" direktni metod učenja koji omogućava polaznicima da strani jezik uče kao što su učili maternji. – objašnjava Bernaca.

Ova američka kompanija postoji od 1878. godine, a prvi centar u Srbiji postojao je do 1941. kad je zatvoren zbog početka Drugog svetskog rata.

U ponudi „Berlitz" centra stranih jezika su engleski, francuski, ruski, nemački, španski, italijanski i srpski za strance. Za samo pet godina postojanja u Beogradu, kroz Berlitz profesionalne treninge stranih jezika prošlo je više od 2.000 polaznika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.