Izvor: B92, 22.Jun.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savremen lek protiv karcinoma

Savremni lekovi protiv tumora, odlukom Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, biće dostupni obolelima u Srbiji o trošku fonda, piše "Glas javnosti".

Za razliku od standardnih načina lečenja tumora, ovi lekovi rade na principu zaustavljanja procesa stvaranja novih krvnih sudova koji bi hranili tumor, objašnjava načelnik službe onkologije u KBC "Bežanijska kosa", Vladimir Kovčin.

Korišćenje postojećih i primena novih terapija, prema mišljenju lekara, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bitno unapređuje lečenje i kvalitet života obolelih.

Kovčin kaže da povećanje broja obolelih od raka ima dosta razloga, ali da je moguće prepoznati neke faktore rizika - genetske predsipozicije, rizičan način života, zagađenje, nepravilna ishrana, ali i stres kao uticajan faktor.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tumor nestaje kad ne dobije „hranu“

Izvor: Glas javnosti, 22.Jun.2008

BEOGRAD - Napredovanje medicine budi nadu da će čovečanstvo uskoro moći da se suprotstavi strašnoj i sve raširenijoj bolesti - kanceru, za koji još ne postoji pouzdan lek. Međutim, inovacije u farmakologiji su dovele do razvoja terapijskih modaliteta, koji će dati veliki doprinos smanjenju smrtnosti,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.