Savez Vojvođanskih Mađara o izbornim konsultacijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 15:48

Savez Vojvođanskih Mađara o izbornim konsultacijama

Zamenica predsednika poslaničke grupe Savez vojvođanskih Mađara (SVM) Elvira Kovač izjavila je da je danas, na onlajn konsultacijama sa predstavnicima Evropskog parlamenta o unapređenju izbornih uslova u Srbiji, ukazala da je bitno da se u izbornoj kampanji stranke "više fokusiraju na izborni program, na konkretne programske elemente".

"Savez vojvođanskih Mađara poznat je po tome da mi zaista puno energije ulažemo u naš izborni program.Tokom kampanje se trudimo da ga predstavimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << onda nekako izgubite taj elan kada vidite da se najviše i vizuelnih elemenata i komunikacije tokom izborne kampanje fokusira na lidera bez obzira koja vrsta izbora je u pitanju", rekla je Kovač novinarima posle konsultacija.

Ona je navela da su na onlajn konsultacijama razgovarali o funkcionerskoj kampanji, načinima političkog predstavljanja nacionalnih manjina, Medijskog strategiji i njenoj primeni.

Kovač je istakla da je razgovor bio "vrlo otvoren", da su predstavnici Evropskog parlamenta postavili konkretna pitanja na koje je ona konkretno, otvoreno odgovarala.

"Na kraju smo se dogovorili da koliko je rezultat celog ovog procesa bitan, toliko je bitan i sam proces.Neće oni nama nuditi konkretna rešenja, ali je bitno da se pomerimo", rekla je Kovač.

Na današnjim konsultacijama učestvovali su izvestilac Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik, kao i bivši poslanici u Evropskom parlamentu Eduard Kukan i Knut Flekenštajn.

Kovač je rekla da predstavnici Evropskog parlamenta očekuju da će im u maju biti ukinuta zabrana putovanja i da su, čim im bude ukinuta ova zabrana, voljni da dođu u Srbiju.

Predstavnici Evropskog parlamenta su, kako je ocenila, "svesni da bi bilo najbolje da se sedne za okrugli sto gde su svi pristuni".

"Mislim da je najoptimističniji raspored da početkom maja, kada završe pojedinačne onlajn razgovore, razgovaraju sa predsednikom parlamenta", rekla je Kovač.

Onlajn konsultacije sa predstavnicima Evropskog parlamenta danas je imala i poslanička grupa Partija ujedinjenih penzionera Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.