Savetnik Vučića: Do istorijskog sporazuma će doći, ali ne u bliskoj budućnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2019, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savetnik Vučića: Do istorijskog sporazuma će doći, ali ne u bliskoj budućnosti

Verujem da će doći do istorijskog sporazuma između dva naroda - albanskog i srpskog, ali ne verujem da će biti u bliskoj budućnosti, izjavio je danas savetnik predsednika Srbije, Dragutin Matanović.

Matanović je novinarima u Beogradu, komentarišući to što je prekinuto prebrojavanje glasova pristiglih putem pošte iz centralne Srbije zbog navodne otrovne supstance, rekao da je to nastavak pritisaka i izmišljanja afera.

Upitan da li nakon izbora na Kosovu i Metohiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postoji više ili manje šansi da se sedne za pregovarački sto i nastavi dijalog, Matanović kaže da ostaje da se vidi jer politika nove kosovske vlade, ne zavisi samo od premijera i te vlade.

Podsetio je na reči predsednika Vučića da je dijalog proces, i da je važno da se čine prvi koraci, ali dijalog zavisi od ukidanja taksi na robu iz centralne Srbije, a da će vreme pokazati kakvo će rešenje na kraju biti.

Kaže i da dijalog i eventualno konačno rešenje zavisi i od velikih svetske sila.

"Najviše će zavisiti od Evrope, ali SAD neće dozvoliti da se ništa ne pitaju. Rusija će se uključiti, ali ona nije faktor koji je ovde broj jedan, ali je nama izuzetno važna", navodi Matanović.

Komentarišući to što Aljbin Kurti želi da isključi Srpsku listu iz vlade, Matanović ističe:

"Kao i paljenje knjiga i zabrana slobodnog govora i partija podsećaju na jedno doba za koje mislim da smo odavno prevazišli."

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.