Savet „doktora Dabića”: Nema bezizlaznih situacija

Izvor: Politika, 22.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet „doktora Dabića”: Nema bezizlaznih situacija

Karadžić se na svom sajtu hvalio da može da leči i multiple sklerozu, astmu, autizam, epilepsiju, kao i sve vrste fizičkih i psihičkih problema

Mi smo energetska bića. Brojni energetski procesi u nama, od kojih zavise sve funkcije našeg organizma, odvijaju se pod uticajem energija višeg porekla (kosmička energija, prana, mana, orgonska energija, kvantna energija, Sveti duh...) One teku u nama i oko nas, one su naše najveće dobro i izvor zdravlja i blagostanja, piše >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na Internet-sajtu www.psy-help-energy.com koji je osmislio Radovan Karadžić koristeći lažni identitet doktora Dragana – Davida Dabića.

On je ovde izneo svoju teoriju da problemi sa zdravljem počinju „zastojem u energetskom protoku” i da isceljenje nije moguće bez „ponovnog uspostavljanja energetskog balansa”.

Karadžić se kao doktor David hvalio da može da pomogne u podmlađivanju i prolepšavanju korišćenjem „humane kvantne energokozmetike”, navodno je rešavao probleme odrastanja, adolescencije, zavisnosti, otklanjao seksualne smetnje i smetnje plodnosti, dijabetes, psihične smetnje, napetost, umor... Sportistima je nudio bolje rezultate i dužu karijeru, navodeći da uspeh u sportu zavisi od sposobnosti mišića da ponavlja akcije od takozvane „grčne spremnosti”.

„Tokom akcije vrši se depolarizacija mišićnih ćelija, vlakana. Depolarizovana mišićna ćelija je energetski prazna. Sledeća mišićna akcija zavisi od brzine i obima ponovnog energetskog punjenja ćelije. Humana kvantna energija pomaže ovu brzu repolarizaciju tako što u milisekundama relaksira iscrpljenu mišićnu ćeliju, a potom je munjevito puni energijom”, napisao je doktor David, predlažući svoje metode i biznismenima.

„Ne čekajte menadžerske bolesti, dajte nam vaše zdravlje, mi ćemo ga unaprediti i učvrstiti”, objasnio je Karadžić preporučujući se i starima, kojima je „objasnio” da je njegov program jeftiniji od svih ostalih.

Hvalio se da može da leči i multiple sklerozu, astmu, autizam, epilepsiju... i prodavao je „bioenergetski aktivni nakit” – viske i krstove – koje je nazvao „velbing” (iskvareno od engleskog pojma wellbeing za skladan život).

„Više nikad nećete biti sami i bespomoćni. S vama smo mi, svi naši stručnjaci, članovi i posetioci. Nema bezizlaznih situacija”, objasnio je Karadžić.

Za „humanu kvantnu energiju” on je napisao da je deo „sveprisutne energije koja nam stoji na raspolaganju za samopomoć i pomoć bližnjima”. „Nepoznate sile o kojima govorimo kao o natprirodnim savršeno su prirodne. Natprirodnim ih proglašavamo zato što još uvek ne možemo da ih merimo tehničkim instrumentima. Ali, čovek je najsavršeniji instrument. Svaki čovek svakodnevno po nekoliko puta prelazi „granice svetova”, dodiruje svoju „višu prirodu i višu suštinu” i doživljava veliki broj „paranormalnih” ili „natprirodnih” senzacija, na koje ne obraća dovoljno pažnje. A baš u tome se kriju neslućene mogućnosti svakog čoveka „da izbegne bolest ili da se izbavi od bolesti i živi zdrav, dug, lep i uspešan život i bude oslonac svoje porodice”.

Kako ova energija pomaže „doktor David” objašnjava na primeru seksualnih smetnji. „HKE repolarizira membrane ćelija u polnim žlezdama i funkcija ćelijskih membrana se uspostavlja, umrtvljene ćelije se bude i obavljaju osnovnu funkciju, luče polne hormone i polne ćelije (jajne ćelije i spermatozoide)... Na psihičkom planu: HQE dovodi do smirenja napetosti i uklanjanja nemira, do pojačanog lučenja ’hormona sreće’, serotonina, endorfina (unutrašnjeg morfina, koji je bezbedan i koristan) i neposredno se uklanjaju psihičke smetnje seksualnoj funkciji, a posredno i fizičke”.

R. V.

[objavljeno: 23/07/2008]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Energija Svetog Duha za spas

Izvor: Glas javnosti, 23.Jul.2008, 08:37

Radovan Karadžić, alijas Dragan David Dabić, svoju aktivnost „duhovnog istraživača“ predstavljao je i na internet sajtu www.psy-help-energy.com. Na toj veb-stranici juče su stajali brojevi telefona (oba broja su bila isključena), imejl dddavid@psy-help-energy.com (mailto: dddavid@psy-help-energy....

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.