Savet Evrope pomaže reforme u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Dec.2018, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet Evrope pomaže reforme u Srbiji

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarao je danas sa direktorkom Direktorata za demokratiju Saveta Evrope Snežanom Samardžić Marković o saradnji te dve institucije koja je pohvaljena kao veoma plodotvorna.

Ružić se i danas zahvalio predstavnici Saveta Evrope na podršci daljem jačanju kapaciteta u lokalnim samoupravama sa još četiri miliona evra od januara sledeće godine, što je najavljeno prilikom susreta srpskog ministra i novog šefa >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Misije Saveta Evrope Tobiasa Flesenkempera.

"Кonkretne podrške u reformi nam mnogo znače, posebno na lokalu", istakao je ministar, podsećajući da opštine i gradovi imaju najviše obaveza u procesu pristupanja Evropskoj uniji, kao i kada je reč o primeni reforme javne uprave.

Podsetio je da je u prethodnoj fazi podrške obučeno 1.400 službenika u lokalnim samoupravama, čime će se, kako je istakao, doprineti ujednačenom postupanju uprave prema građanima, bez obzira na to gde se nalazite.

Samardžić-Marković je rekla da postoji niz drugih aktivnosti u kojima može da se unapredi saradnja Srbije i Saveta Evrope, i to u pogledu očuvanja kulturne baštine i promocije manjinske politike, te je na sastanku dogovoreno da se sa realizacijom tih aktivnosti započne u narednom periodu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.