Ružić:Veliki značaj podrške SE reformama na lokalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2018, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić:Veliki značaj podrške SE reformama na lokalu

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić danas je u razgovoru sa direktorkom Direktorata za demokratiju Saveta Evrope Snežanom Samardžić Marković istakao da Srbiji konkretne podrške u reformi mnogo znače, i zahvalio na pomoći od četiri miliona evra za jačanje kapacitetao na lokalu.

Kako je najavljeno na jučerašnjem sastanku ministra Ružića i novog šefa Misije Saveta Evrope Tobiasa Flesenkempera, Savet Evrope će podržati dalje jačanje kapaciteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na lokalu sa još četiri miliona evra od januara sledeće godine.

"Konkretne podrške u reformi nam mnogo znače, posebno na lokalu", istakao je ministar, podsećajući da opštine i gradovi imaju najviše obaveza u procesu pristupanja Evropskoj uniji, kao i kada je reč o primeni reforme javne uprave, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je kazao da je kroz prethodnu fazu podrške obučeno 1400 službenika na lokalu čime će se doprineti ujednačenom postupanju uprave prema građanima, bez obzira na to gde se nalaze.

Saradnja je ocenjena kao plodotvorna, a Samardžić-Marković je rekla da postoji niz drugih aktivnosti u kojima može da se unapredi saradnja Republike Srbije i Saveta Evrope, i to u pogledu očuvanja kulturne baštine i promocije manjinske politike, te je na sastanku dogovoreno da se sa realizacijom tih aktivnosti započne u narednom periodu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Savet Evrope pomaže reforme u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Dec.2018

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarao je danas sa direktorkom Direktorata za demokratiju Saveta Evrope Snežanom Samardžić Marković o saradnji te dve institucije koja je pohvaljena kao veoma plodotvorna...Ružić se i danas zahvalio predstavnici Saveta Evrope na podršci...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.