Sava i dalje preti

Izvor: Prva.rs, 21.Maj.2014, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sava i dalje preti

Mada su pojedini mediji preneli vest o navodnom pucanju nasipa u selu Bosut sa lica mesta, „Blicu“ su nadležni demantovali navode.
- Situacija je pod kontrolom. Nema govora o pucanju nasipa kod Bosuta. Sve naše aktivnosti započete ovih dana nastavljamo redovno, pre svega prepumpavanje vode iz reke Bosut, koja je u blagom porastu, pumpama iz crpne stanice u Savu. Bedemi su ovih dana pojačani dužine od jednog kilometra u centru sela, a naši meštani angažovani su na pojačavanju nasipa >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << kod Sremske Rače - izjavio je Vasa Damnjanović, član Štaba za vanredne situacije iz Bosuta.
Juče je ka ugroženim selima šidske i mitrovačke opštine, kojima Sava preti, upućena pomoć sa 15 šlepera sa peskom, saznajemo iz Pokrajinskog štaba za vanredne situacije.
Sva pokrajinska vodoprivredna preduzeća, policija, vojska i na hiljade dobrovoljaca rade na pojačavanju nasipa.
Opštinski štab za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici apelovao je danas na evakuisane žitelje tog grada da se samoinicijativno ne vraćaju u svoje kuće i stanove.
Iz štaba poručuju da opasnost od poplava nije prošla i da je na snazi i dalje odluka o preventivnoj evakuaciji.
Vodostaj reke Save je 791 centimetar, što je preko 70 centimetara manje od maksimalno izmerenih u subotu, kada je bio 863, ali bez obzira na to smanjenje vodostaja, nivo reke Save je još uvek za viši od 70 centimetara iznad granice proglašenja vanredne odbrane.
U štabu naglašavaju da je situacija lakša nego što je bila pre dva tri dana, ali da se ni u kom slučaju još ne treba vraćati u kuće i stanove, jer je opasnost i dalje realna.
Izvor: Blic

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Bosut: Moćna starica čuva sela

Izvor: Večernje novosti, 21.Maj.2014

CRPNA stanica u selu Bosut, koja iz reke Bosut, u Savu, svakog sekunda izbaci 30 kubnih metara vode, ne sme da stane. Ako stane, sva voda, koja se iz Hrvatske, posle probijanja nasipa na Savi sliva prema sremskim selima, završiće u Moroviću, Višnjićevu, Sremskoj Rači i Bosutu, a, kako kažu upućeni,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.