Saudijska Arabija oslobodila princa iz zatvora

Izvor: B92, 04.Nov.2018, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijska Arabija oslobodila princa iz zatvora

Saudijski princ Haled bin Talal koji je bio uhapšen zbog kritikovanja prošlogodanje akcije suzbijanja korupcije, oslobođen je iz pritvora, javlja BBC.

Rođaci princa Haleda objavili su fotografije na društvenim mrežama koje su navodno napravljene tokom vikenda a na kojima se vidi princ kako se pozdravlja s porodicom.

Princ Haled, koji je u pritvoru proveo skoro godinu dana, nećak je kralja Salmana, a njegov brat, princ Alvalid bin Talal, bio je među desetinama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uhapšenih prinčeva i drugih zvaničnika tokom akcije protiv korupcije prošle godine.

BBC podseća da se ovaj događaj odvija u vreme sve većih pritisaka koje trpi aktuelni saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman zbog slučaja ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija, 2. oktobra u Konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu.

Na drugim fotografijama prinčevih rođaka, vidi se Haled kako ljubi i grli svog sina koji je već nekoliko godina u komi.

Vlada Saudijske Arabije nije do sada pružila nikakvo zvanično objašnjenje zbog čega je princ bio uhapšen, a ni zašto je sada oslobođen.

"Vol strit džornal" je, međutim, ranije pisao da je princ bio uhapšen pošto je kritikovao prođlogodišnju veliku akciju hapšenja više od 200 prinčeva, ministara i drugih visokih zvaničnika na osnovu optužbi za korupciju.

On je u zatvoru proveo 11 meseci, a analitičari navode da je ta akcija bila pokušaj princa Mohameda da učvrsti svoju moć, piše BBC.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.