Saučešće premijerke Brnabić porodicama poginulih radnika

Izvor: RTS, 14.Sep.2018, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saučešće premijerke Brnabić porodicama poginulih radnika

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u ime Vlade Srbije saučešće porodicama radnika koji su danas stradali na gradilištu "Beograda na vodi". Istovremeno je apelovala na političke stranke da ovakve tragedije ne zloupotrebljavaju u političke svrhe.
"Ovo je velika tragedija, ali to je, nažalost, nešto što se dešava svugde u svetu, jer je građevina veoma visoko rizičan posao", rekla je Brnabićeva. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Premijerka je navela da podaci najrazvijenijih zemalja sveta pokazuju tragičan i zabrinjavajući trend.
Pozvala se na informacije da je u SAD, prema poslednjim zvaničnim podacima iz 2016. godine, čak 5.100 radnika izgubilo život na svom radnom mestu, što je u proseku više od 14 radnika dnevno.
Brnabićeva je apelovala na stranke i sve političke organizacije da ne zloupotrebljavaju ovakve tragedije u političke svrhe.
"Mislim da je neprimereno i strašno da se ovakve tragedije zloupotrebljavaju, kako bi se ostvario bilo kakav politički poen i vodila politička borba protiv neistomišljenika", poručila je Brnabićeva.
Dvojica radnika poginula su jutros prilikom pada sa 22. sprata zgrade na gradilištu "Beograda na vodi".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Brnabić o nesreći: Velika tragedija ali je profesija rizična

Izvor: N1 televizija, 14.Sep.2018

Premijerka Ana Brnabić je, reagujući na nesreću koja se dogodila na gradilištu Beograda na vodi, rekla da je to "velika tragedija", ali da su to "stvari koje se, na žalost, dešavaju u toj profesiji"...Izvor: Tanjug.."Ovakve stvari se dešavaju svuda u svetu, u svim zemljama, i u zemljama koje su...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.