Saučešća srpskih zvaničnika povodom požara u Portugaliji

Izvor: RTS, 18.Jun.2017, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saučešća srpskih zvaničnika povodom požara u Portugaliji

Povodom požara koji je, prema poslednjim informacijama, odneo 62 života, srpski zvaničnici, predsednik Srbije i v. d. premijera, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić, uputili su pisma saučešća Portugaliji.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća predsedniku Republike Portugalije Marselu Rebelu de Sozi.
"S tugom smo primili vest o nastradalima i povređenima u velikom šumskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << požaru u centralnom delu Portugalije, koji je izazvao i veliku materijalnu štetu. Još jednom nas priroda podseća da nismo dovoljno jaki da se odupremo njenoj sili, ali nas to ne sprečava da udružimo snage i pomognemo jedni drugima", navodi se u telegramu.
Srbija je spremna, da u okviru svojih mogućnosti, ponudi pomoć i podršku u otklanjanju posledica ove velike prirodne katastrofe koja je pogodila Portugaliju, kaže Vučić.
"Molim vas da porodicama poginulih prenesete izraze dubokog saosećanja, a povređenima želje za uspešan oporavak", kaže se u pismu predsednika Vučića, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika Republike.
Vršilac dužnosti premijera Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je telegram saučešća ministru spoljnih poslova Portugalije Augustu Santosu Silvi povodom izgubljenih života u požaru.
"Duboko me je ožalostila vest o velikom broju nastradalih i povređenih u požaru u oblasti Pedrogao Grandi u centralnom delu Portugala. Koristim priliku da Vama i narodu Portugalije, u ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime, uputim izraze najdubljeg saučešća, kao i najiskrenijeg saosećanja sa porodicama koje su izgubile svoje najvoljenije i brz i uspešan oporavak povređenima", naveo je Dačić u telegramu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Takođe je ponudio pomoć i podršku Srbije u okviru njenih mogućnosti.
"Mi smo mala zemlja, ali poštujemo i cenimo prijateljstvo i podršku portugalskog naroda", navodi se u Dačićevom telegramu saučešća.
I ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin uputio je izraze saučešća ambasadoru Portugalije u Srbiji, porodicama žrtava i Vladi Republike Portugalije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić uputio saučešće predsednku Portugala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća predsedniku Republike Portugalije Marselu Rebelu de Sozi..."S tugom smo primili vest o nastradalima i povređenima u velikom šumskom požaru u centralnom delu Portugalije, koji je izazvao i veliku materijalnu štetu...Još jednom nas priroda...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić i Dačić izjavili saučešće porodicama poginulih u požaru u Portugaliji

Izvor: Blic, 18.Jun.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća predsedniku Republike Portugalije Marselu Rebelu de Sozi povodom požara koji je, prema poslednjim informacijama, odneo 57 života...- S tugom smo primili vest o nastradalima i povređenima u velikom šumskom požaru u centralnom delu Portugalije,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.