Šatori ispred klinike za infektivne bolesti bili simulacija - uklonjeni su

Izvor: B92, 26.Feb.2020, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šatori ispred klinike za infektivne bolesti bili simulacija - uklonjeni su"

Podgorica -- Direktor Kliničkog centra Crne Gore Jefto Eraković izjavio je da su dva šatora ispred Klinike za infektivne bolesti bile simulacija.

Eraković je istakao da su šatori bili postavljeni za potrebe zaposlenih, odnosno, za zamenu kontaminirane zaštitne odeće osoblja koje bi radilo sa pacijentima koji su pod sumnjom, ili su oboleli od koronavirusa.

On je za portal CDM rekao da su nakon par sati šatori ukonjeni.

Klinički centar Crne Gore je prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštio da je preventivno postavio šatore ispred Klinike za infektivne bolesti, i saopštio da je to učinjeno u sklopu pripreme za sprečavanje širenja koronavirusa.

Nakon pitanja medija – za šta će da služe šatori - naknadno je objašnjeno da su za zaposlene.

Eraković je za portal CDM kazao da su želeli da pokažu kako osoblje da odloži zaštitnu opremu, mantile, naočare, maske.

"Jasno je da ćemo obezbediti kvalitetne uslove kada je reč o ovoj situaciji. Da napomenem, šatori nisu za pacijente, već isključivo za odlaganje medicinskog materijala", kazao Eraković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.