Sastanak predstavnika vlasti i opozicije biće delom otvoren za javnost

Izvor: RTS, 06.Avg.2019, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak predstavnika vlasti i opozicije biće delom otvoren za javnost

Sledeći sastanak predstavnika vlasti i opozicije delom će biti otvoren za javnost, a potom će učesnici razgovarati po "četam haus" pravilima, saznaje Tanjug.
Predstavnici opozicije najavljuju da bi taj susret mogao da bude u petak ili subotu.

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević kaže za Tanjug da razume stav koji su neki od učesnika prvog razgovora izneli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u pogledu potrebe učešća javnosti u onome što se organizuje na Fakultetu političkih nauka i da je zajednički dogovor organizatora da deo prvog narednog skupa, odnosno obraćanje predstavnika političkih organizacija, bude otvoreno za javnost.
Kako je rekao, plan je da se obezbedi i "lajv strim", a potom će uslediti rasprava sa učesnicima koja bi se održavala po "četam haus" pravilima.
"Da na kraju otvorimo mogućnost da novinari uzimaju izjave nakon skupa i da se govori o sadržini onoga o čemu je razgovarano, naravno uz poštovanje tih pravila", rekao je Antonijević.
Antonijević nije precizirao kada će biti održan sledeći sastanak predstavnika vlasti i opozicije, jer su, kaže, u toku konsultacije, ali je naveo da će sledeća tema biti finansiranje izborne kampanje i funkcionerska kampanja.
"Četam haus" pravilo znači da je dozvoljeno davanje izjava medijima i upoznavanje javnosti sa temama o kojima se diskutovalo, ali nije dozvoljeno citiranje učesnika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.