Sastanak predstavnika vlasti i opozicije biće delom otvoren za javnost

Sledeći sastanak predstavnika vlasti i opozicije delom će biti otvoren za javnost, a potom će učesnici razgovarati po "četam haus" pravilima, saznaje Tanjug.

Predstavnici opozicije najavljuju da bi taj susret mogao da bude u petak ili subotu.

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević kaže za Tanjug da razume stav koji su neki od učesnika prvog razgovora izneli u pogledu potrebe učešća javnosti u onome što se organizuje na Fakultetu političkih nauka i da je zajednički dogovor organizatora da deo prvog narednog skupa, odnosno obraćanje predstavnika političkih organizacija, bude otvoreno za javnost.

Kako je rekao, plan je da se obezbedi i "lajv strim", a potom će uslediti rasprava sa učesnicima koja bi se održavala po "četam haus" pravilima.

"Da na kraju otvorimo mogućnost da novinari uzimaju izjave nakon skupa i da se govori o sadržini onoga o čemu je razgovarano, naravno uz poštovanje tih pravila", rekao je Antonijević.

Antonijević nije precizirao kada će biti održan sledeći sastanak predstavnika vlasti i opozicije, jer su, kaže, u toku konsultacije, ali je naveo da će sledeća tema biti finansiranje izborne kampanje i funkcionerska kampanja.

"Četam haus" pravilo znači da je dozvoljeno davanje izjava medijima i upoznavanje javnosti sa temama o kojima se diskutovalo, ali nije dozvoljeno citiranje učesnika.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 08. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије