Šarene čarape u znak podrške osobama s Daunovim sindromom

Izvor: Blic, 20.Mar.2014, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarene čarape u znak podrške osobama s Daunovim sindromom

Ujedinjene nacije - Ljudi širom sveta sutra će nositi šarene ili različite čarape u znak podrške osobama s Daunovim sindromom.

Na kalendarski dan početka proleća, 21. marta, u svetu se obeležava Svetski dan osoba s Daunovim sindromom (World Down Syndrome Day).

Brojke koje označavaju taj datum - 21.3. predstavljaju oznaku hromozoma koji je jedinstven za osobe s Daunovim sindromom. Simbol tog dana su i šarene ili različite čarape.

Šarenim čarapama pokazuje se podrška borbi osoba s Daunovim sindromom da se integrišu u društvo.

UN od 2012. godine obeležavaju Svetski dan osoba s Daunovim sindromom.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obucite različite čarape i podržite osobe s Daunovim sindromom

Izvor: Blic, 21.Mar.2014, 11:21

Beograd - Obucite danas šarene ili različite čarape, u znak podrške osobama sa Daunovim sindromom, jer je danas Svetski dan za podršku ljudima sa Daunovim sindromom. ..- Na ovaj način podržaćete ideju da nismo svi jednaki, ali nas različitost samo obogaćuje. Ne sažaljevajte nas, uvažavajte...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.