Sardinija kažnjava turiste koji ponesu pesak s plaže

Izvor: N1 televizija, 24.Avg.2017, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sardinija kažnjava turiste koji ponesu pesak s plaže

Poznata po besprekornim plažama, Sardinija će kažnjavati turiste koji žele da ponesu pesak s neke od plaža tog italijanskog ostrva.

Prema zakonu koji je stupio na snagu 1. avgusta, za četvoro turista je izrečena kazna od 1.000 evra pošto su pokušali da sa sobom ponesu pesak, kamenje ili školjke.

Njihov pokušaj je otkriven na aerodromu u glavnom gradu ostrva, Kaljariju, navodi BBC.

Možda se čini da je odluka vlasti o kažnjavanju turista preterana, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << međutim lokalni žitelji su se godinama žalili na krađu prirodnih dobara, piše BBC.

Godine 1994. pristup čuvenoj ružičastoj plaži ostrva Budeli severoistočno od Sardinije bio je zabranjen zbog zabrinutosti za njenu budućnost.

Lokalni mediji su naveli da je tokom tri letnja meseca 2015. godine na aerodromu Elmas oduzeto ukupno pet tona peska.

Slični slučajevi dešavali su se i na drugim aerodromima na ostrvu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kazne za turiste koji ponesu pesak sa plaže

Izvor: Radio 021, 24.Avg.2017

Poznata po besprekornim plažama, Sardinija će kažnjavati turiste koji žele da ponesu pesak s neke od plaža tog italijanskog ostrva...Prema zakonu koji je stupio na snagu 1. avgusta, za četvoro turista je izrečena kazna od 1.000 evra pošto su pokušali da sa sobom ponesu pesak, kamenje ili školjke....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.