HIT: Kazna za turiste koji nose pesak sa plaže

Izvor: Mondo, 24.Avg.2017, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HIT: Kazna za turiste koji nose pesak sa plaže

Poznata po besprekornim plažama, Sardinija će kažnjavati turiste koji žele da ponesu pesak sa neke od plaža tog italijanskog ostrva.

Foto: MONDO/Mihaela Šljukić Bandović Ilustracija

Prema zakonu koji je stupio na snagu 1. avgusta, za četvoro turista je izrečena kazna od 1.000 evra pošto su pokušali da sa sobom ponesu pesak, kamenje ili školjke.

PAŽNJA, PAŽNJA: 600 evra ako "prošetaš" kupaći!?

Njihov pokušaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je otkriven na aerodromu u glavnom gradu ostrva, Kaljariju, navodi BBC.

Možda se čini da je odluka vlasti o kažnjavanju turista preterana, međutim lokalni žitelji su se godinama žalili na krađu prirodnih dobara.

Pristup čuvenoj ružičastoj plaži ostrva Budeli severoistočno od Sardinije, 1994. godine je bio zabranjen zbog zabrinutosti za njenu budućnost.

Crna Gora: Što ste šetali golišavi, šetali ste!

Lokalni mediji su naveli da je tokom tri letnja meseca 2015. godine na aerodromu Elmas oduzeto ukupno pet tona peska.

Slični slučajevi dešavali su se i na drugim aerodromima na ostrvu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.