Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Okt.2018, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Važan je kvalitet kadra kojim zemlja raspolaže

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas u Petrovcu na Mlavi da je izgradnja infrastrukture samo prvi korak u privlačenju stranih investicija i otvaranju novih radnih mesta, a da je drugi uslov kvalitet kadra kojim raspolaže Srbija.

Nakon obilaska osnovnih škola "Dude Jović" i "Bata Bulić", kao i srednje škole "Mladost", Šarčević kazao da se krenulo sa reformom obrazovanja kako bi deca dobila nove kompetencije.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se navodi u saopštenju Ministarstva prosvete, Šarčević je istakao da nijedan poslodavac neće hteti da zaposli nekoga samo na osnovu diplome, već da će svako da traži konkretno znanje.

"Samo diplomu ne treba da gleda ni država kao poslodavac, privatni sektor odavno ne gleda, a tek stranci neće", naglasio je Šarčević.

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić koji je rekao da nije dovoljno samo tražiti kompjutere i ostalu opremu za učionice.

"Potrebno je da razmišljamo šta i kako možemo, pre svega na nivou srednje škole, da školujemo, da bi deca koja žive u opštini Petrovac, mogla da se zaposle", kazao je Nedinić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.