Sarajevo, na aerodromu u putničkom prtljagu 760 kilograma urmi

Izvor: RTS, 08.Jan.2020, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo, na aerodromu u putničkom prtljagu 760 kilograma urmi

Već drugi put u poslednjih nekoliko dana, na aerodromu u Sarajevu zadržana je veća količina urmi koje je jedan od putnika nameravao da unese u BiH.
Kako saznaje portal Kliks, 760 kilograma urmi izazvalo je zbunjenost carinskog osoblja, a nekoliko dana ranije već je zadržana slična količina.
Urme su stigle pre dva dana kao putnički prtljag na letu iz Saudijske Arabije, a nalazile su se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u 20 paketa, a carinici ih nisu ni evidentirali kao putnički neprihvaćeni prtljag.
Ostaje sporno kako je neko ovoliku količinu urmi uspeo da uneSe na komercijalni let, prenosi Kliks.
Kako navode, roba nekomercijalnog karaktera je ona za koju se određeni carinski postupak zahteva povremeno i čija vrsta i količina ukazuju na to da je nameenjena za privatnu, ličnu ili upotrebu u domaćinstvu primaoca ili osobe koja je unosi ili je jasno da se radi o poklonima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.