Saradnici ombudsmana u Kuršumliji

Izvor: B92, 24.Avg.2012, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnici ombudsmana u Kuršumliji

Kuršumlija -- Zaštitnik građana Saša Janković izjavio za B92 da su njegovi saradnici bili danas u Kuršumiji i razgovarali sa delom nadležnih u opštinskoj upravi.

Janković je potvrdio da su razgovarali i sa predstavnicima lokalne inspekcije rada, i najavio da će se kontrol nastaviti i naredne nedelje.

Zaštitnik građana smatra da bi do kraja iduće sednice mogao da se oglasi i da ocenu o ovom slučaju.

Zamenik predsednika SO Kuršumlije Zoran Stošić, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je iz DSS-a, rekoa je da su besmislene optužbe na račun lokalne vlasti i najoštrije demantovao informacije da je bilo kome od radnika koji rade na čišćenju grada proteklih dana uskraćeno pravo na hranu, zbog navodnog davanja izjava medijima.

"Lokalna samouprava u Kuršumliji sve radi po zakonu i ničeg se ne bojimo, a ukoliko neko od nadležnih bude došao, mi ćemo razgovarati i priložiti sve neophodne dokaze koje od nas budu tražili, jer ponavljam sve se radi u skladu sa zakonom i nema šta da se krije", rekao je Stošić.

Radnik obezbeđenja u sportskoj hali u Kuršumliji Saša Jovanović tvrdi da je zbog izjave TV B92 i agenciji Beta o čišćenju grada, na kome su, kako kaže, bili angažovani članovi URS-a, kažnjen sa još 15 dana čišćenja.

Zaštitnik građana Saša Janković je juče najavio da će poslati svog predstavnika u Kuršumliju kako bi prikupio informacije o navodnom kršenju prava zaposlenih u opštinskim službama u Kuršumliji.

Razlog za reagovanje zaštitnika građana bila je odluka novopostavljenih direktora svih javnih ustanova i institucija u Kuršumliji o akciji čišćenja grada, u kojoj su navodno učestvovali isključivo članovi DS-a i URS-a.

Potpredsednica DS Jelena Trivan je osudila ponašanje čelnika opštine Kuršumlija zbog toga što su, kako kaže, članove DS i URS koji rade u lokalnim komunalnim prisilili na prinudni komunalni rad.

Zamenik predsednika opštine Kuršumlija Jovica Đinović izjavio je Tanjugu da članovi DS i URS nisu prisiljeni na prinudni komunalni rad u tom gradu. On je istakao da i sada među radnicima koji obavljaju komunalne poslove i rade na čišćenju grada ima i članova Srpske napredne stranke.

U lokalnoj samoupravi ističu da će čišćenje grada trajati do kraja septembra, a da će se u akciji čišćenja ovih dana priključiti i lokalno rukovodstvo.

U lokalnom DS i danas su uputili poziv nadležnim institucijama da reaguju zbog ''prinudnog rada članova te stranke i URS-a'' u Kuršumliji i najavljuju da će se, ukoliko niko uskoro ne reaguje, obratiti međunarodnim institucijama.

Inače, zvanična pritužba još uvek nije podneta ni zaštitniku građana, kao ni nadležnim institucijama u opštini Kuršumlija koji su za celu priču, kako kažu, saznali iz medija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izaslanik zaštitnika građana danas u Kuršumliji

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Avg.2012

Izaslanik zaštitnika građana Saše Jankovića će u Kuršumliji prikupiti informacije o navodnom kršenju prava zaposlenih u opštinskim službama u Kuršumliji.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Izaslanik ombudsmana nije došao u Kuršumliju

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Avg.2012

Predsednik kuršumlijske Skupštine Zoran Stošić kazao je Tanjugu da taj grad nije posetio niko iz bilo koje institucije iz Beograda, kako bi proverio navode o navodnom kršenju prava zaposlenih u opštinskim službama.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.