Saracin:Svako može da živi kako hoće, ali ne kod nas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2012, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saracin:Svako može da živi kako hoće, ali ne kod nas

BERLIN -

Socijaldemokrata i bivši bankar Bundesbake Tilo Saracin, koji se pročuo po u najmanju ruku uvredljivim izjavama prema strancima, reagovao je povodom nespremnosti mladih muslimana za integraciju i rekao da svako može da živi kako hoće, ali ne bezuslovno u Nemačkoj.

"Svako treba da živi onako kako bi želeo, ali na bezuslovno kod nas. Niko ne mora da živi u Nemačkoj, ako ne deli naše kulturne i ne poštuje zapadne vrednosti", rekao je Saracin tabliodu "Bild", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << povodom studije sačinjene za Ministarstvo unutrašnjih poslova, po kojoj četvrtina mladih muslimana, starih između 14 i 32 godine, izbegava integraciju.

"Studija, kao i moja knjiga, pokazuje da su islamski doseljenici različiti. Mnogi se veoma dobro integrišu. U odnosu prema drugim grupama doseljenika, natprosečno puno muslimana, međutim, ne želi integraciju i želi distancu od kulture zemlje-domaćina", kaže Saracin.

On je kritikovao integracionu politiku zemlje i rekao da bi najvažnija konsekvenca trebalo da bude da se obrati veća pažnja na sličnost u kultorološkim vrednostima.

Saracin, poznat po tome što je govorio da stopom rađanja Turci osvajaju Nemačku, kao kosovski Albanci Kosovo, ili da će Nemci prirodnim načinom postati gluplji, zbog niskog obrazovnog nivoa stranaca, zahtevao je da onaj ko živi u Nemačkoj mora da prihvati osnovne evropske vrednosti, koje se odnose na religioznu slobodu, odricanje od nasilje i ravnopravnost polova.

U svojoj knjizi, koja je postala hit i pre nego što je izašla iz štampe, Saracin je pisao o tome da je broj muslimanskih migranata koji žive od socijalne pomoći i pomoći države četiri puta veći nego domicilnog, nemačkog stanovništva, da porodice s velikim brojem dece profitiraju od države, da u Berlinu 20 odsto svih krivičnih dela počine 1.000 turskih i arapskih mladih prestupnika...

Sin lekara, rođen na kraju Drugog svetskog rata, odrastao u Severnoj Rajni Vestfaliji, Saracin se "proslavio" teškim izjavama o strancima, posebno Turcima i Arapima, koji po njegovom mišljenju nemaju u Nemačkoj nikakvu produktivnu funkciju, osim što prodaju voće i povrće.

On je postao poznat i po tome što je ranije davao "preporuke" primaocima socijalne pomoći kako da "pametno" kupuju i sa par evra izađu na kraj za ručak ili da štede, tuširajući se hladnom vodom, koja je, kaže Saracin, zdravija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SARACIN: NEKA ŽIVI KO KAKO HOĆE, ALI NE U NEMAČKOJ

Izvor: Kurir, 06.Mar.2012

Bivši bankar poznat je po izjavi da stopom rađanja Turci osvajaju Nemačku kao kosovski Albanci Kosovo kao i da će Nemci prirodnim načinom postati gluplji..BERLIN - Socijaldemokrata i bivši bankar Bundesbake Tilo Saracin, koji se pročuo po u najmanju ruku uvredljivim izjavama prema strancima, reagovao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.